nov18:00u Lampionoptocht

Vandaag hebben we echt de afsluiting van deze bewogen weken. Heel graag hadden wij de dansgarde nog even bij ons die ons geen moment in de steek hebben gelaten en waar we enorm van genoten hebben. En natuurlijk onze jeugdpaar Siebe en Ilja want Siebe sluit niet af voordat hij met mij een eitje gebakken heeft. Dus komt er limonade en chips en een kleine atentie voor deze groep. Maar omdat die er toch zijn ook maar even de Raad van 11 erbij ,de Senatoren, buurt en familie en enkele vrienden om het gezamenlijk af te sluiten. Nog even lekker bijpraten en foto's kijken en dan weer over tot de orde van de dag.
Door: Prins Wieb d'n Urste   
Heb om 10.00 uur de wekker gezet om met de jongens de Rosmolen op te ruimen. Maar na een paar verstandige woorden van Marga ben ik toch maar blijven liggen. Heb volgens mij de hele dag geslapen ,van het bed naar de stoel,even eten en weer verder geslapen.Jeetje wat was ik moe. Om 20.00 uur naar de Rosmolen voor het haring happen,dat was wel even wennen, zonder pak en geen taxi meer voor de deur(ha ha) Even lekker evalueren en dan hoor je zoveel dingen die je was vergeten door de drukte,iedere keer komen er weer stukjes en voorvallen naar boven. Het lijkt wel een film die afgedraaid wordt maar dan wel een met een happy eind. Daarna thuis nog een borreltje gapakt en het vermoeide lijf te rusten gelegd.
Door: Prins Wieb d'n Urste   
Om 10.30 naar de Hosmolen voor het babybal,hier was het weer gezellig druk en wederom waren ze weer onvermoeibaar. Om 12.00 uur vertrokken naar het Boerenbruidspaar voor een schrobbelaar en de fotosessie. Het blijft altijd een hele toer om iedereen in het gareel te zetten maar het is gelukt. Daarna in de koetsen en treintjes naar het plein voor de onechte verbintenis. Natuurlijk is er altijd wel weer iemand die het niet eens is met deze trouwpartij. Dit maal waren het de broers van de bruidegom......
Door: Prins Wieb d'n Urste   
Vandaag klokje rond van 11.00 tot 23.00 De kleintjes zijn in grote getalen gekomen met hun ouders en hebben volgens mij een super dag gehad. Het was ook een grote kermis waar ze zich bezig hebben gehouden met kleuren schminken treintje rijden en op een stier mochten zitten......
Door: Prins Wieb d'n Urste   
De grote dag is aangebroken,het echte carnaval begint vanaf vandaag. Na nog wat werkzaamheden gedaan te hebben en een borreltje met de jongens gedronken te hebben komt Joost mij om 12.45 ophalen om ons naar het Gemeentehuis te brengen. Marga is in de Prinsenbar druk met......
Door: Prins Wieb d'n Urste   
Vandaag worden we om 10.00 uur opgehaald met het treintje van onze Jan. We gaan een fotosessie maken met de dansgarde. Besloten is om dit op het zomerdijkje te doen richting Wamel.Daar staat het water lekker hoog , dus......
Door: Prins Wieb d'n Urste   
Bezoek aan verzorgingstehuis Elisabeth samen met Marielle Geert Frank  Joost en Maurice. We hebben een bezoek gebracht aan Joke v/d Broek van Jo v/d Broek mede oprichter van de Braoiers en aan senator Roel v/d Pol. Je kunt aan deze "gouwe ouwe"zien dat ze nog steeds heel trots zijn op de Braoiers.
Zelfs de heer Huub Geurts die helaas op sterven ligt heeft de afgelopen dagen nog verschillende keren naar de Braoiers gevraagd zoals wij hebben vernomen van de kinderen. Het was voor mij en Marielle ook een hele eer dat we nog bij hem mochten zijn. Het was niet makkelijk maar we hebben hem een goede "reis"gewenst. Hierbij willen wij de Familie veel sterkte toe wensen in de komende tijd. Dan wordt het weer even schakelen en op naar het ontspanningsklupke in de Rosmolen. Dit is het eerste optreden samen met mijn Broer en Schoonzus als Boerenbruidspaar. Na diverse optredens van artiesten uit de ontspanningsklup en van onze dansgarde. Het is mooi dat je deze mensen die net even anders zijn zo ziet genieten. Even in de bar een paar drankjes en op naar het volgende adres. We gaan de Ipad overhandigen aan diegene met het winnende lotnummer. Het is Familie Basten uit de Fruitbuurt.
We troffen het want de kinderen Jurre en Evi waren nog op. Ze waren stomverbaasd dat daar de Prins en het Funkenmarieke voor de deur stond.
Bij deze nog van Harte Gefeliciteerd.
En dan naar huis voor een goede nachtrust.
Door: Prins Wieb d'n Urste   
Het uitdelen van de nummers voor de optochten van Gemeente West Maas en Waal en de Gemeente Druten. Dit jaar was het in gemeentehuis Beneden-Leeuwen. Leuk om de Prinsen te leren kennen uit de Gemeente Druten,de Prinsen uit West Maas en Waal komen we vaker tegen. Het liep gesmeerd,mooi om te zien hoe de samenwerking is tussen de verenigingen. Vanaf het Gemeentehuis naar de Senatoren vergadering. Onder het genot van jawel een drankje nog de nodige onderscheidingen uitgedeeld.
Door: Prins Wieb d'n Urste   
Vandaag heerlijk uitgeslapen. Dan alles voor de komende drukke week op een rijtje zetten want vanavond heb ik overleg met mijn begeleiders Joost en Geert.

Dan zie je dat er toch nog veel geregeld moet worden,dus alles wordt van dag tot dag doorgenomen.
Van het vervoer tot aan wat voor kleding,tijdschema ,het op tijd eten en noem
maar op. We zijn weer klaar voor de komende week  incl. het carnavalsweekend. Een compliment aan mijn begeleiders want je zult maar eens zo'n Prins moeten begeleiden!!!
Jongens bedankt.

En natuurlijk Marga,ik schrijf maar iets op en vertel veel aan Marga,die vertaald
alles en maakt er een verhaal van zodat jullie het ook nog kunnen volgen.
Nog even naar de buren omdat zij allebei jarig zijn. En dan na weer een vruchtbare dag moe en voldaan naar bed.

Door: Prins Wieb d'n Urste   
Zaterdag om 9.30 verzamelen in de Prinsenbar. Eerst een bakkie koffie en om 10.00 aan het werk. De Prinsenwagen opbouwen en de Rosmolen inrichten.
Tot mijn grote verbazing is de Septer ontvreemd uit de werkplaats waar ik hem
vrijdag na terugkomst uit Nutterden heb neergelegd. De Braoiers kennen de regels wat betreft het weghalen van de Septer. Er zijn er nog die het niet begrepen hebben.......
Door: Prins Wieb d'n Urste   
1 2 3  .. 4